tiistai 16. maaliskuuta 2010

Energian ohjaus -hiljaistuminen

Energian ohjaus -hiljaistuminen on harjoitusmenetelmä jossa ihminen siirtää sisäistä energiaansa asteittain kehon alemmilta energia-alueilta sen ylemmille energia-alueille. Kehon energia-alueiden voidaan ajatella sijaitsevan tasavälein selkärangassa alkaen häntäluuta ja päättyen päälaelle. Häntäluun energia-alueen energia ajatellaan valoksi, joka siirretään sitten seuraavaksi ylimpään energia-alueeseen. Näin jatketaan kunnes energia on siirretty ylimmälle energia-alueelle. (Wadud 2002, 171–180.)
"Ajattele syvimmän olemuksesi olevan kuin pitkien selkärankaa energia-alueelta toiselle nousevia valonsäteitä, ja kuinka energia näin kulkee selkärankaasi pitkin kohti päälakeasi" (mukaillen Shiva teoksessa Wadud 2002, 172).
Harjoitus siirtää kehon seksuaalisen energian kehon ylemmille energia-alueille ja sen aikana on luotava tuntemus energian virtaamisesta. Energian ohjaus -hiljaistuminen tulisi aina tehtävä loppuun asti ilman häiriöitä. Energian virtaamiseen tulisi liittyä tuntemus lämmöstä. (Wadud 2002, 171–180.)

Energian ohjaus -hiljaistumisen enimmäiskesto on 48 minuuttia, jonka jälkeen keho palautuu alkutilaansa. Harjoituksen seurauksena voi olla pyörtyminen ja erittäin syvä uni (jooga tantra, jooginen uni). (Wadud 2002, 179.)

VAROITUS:
Energian ohjaus -hiljaistuminen voi aiheuttaa tilapäisen tajunnan menetyksen, joka on yleensä vaaraton. Harjoitukseen voi liittyä pahoinvointia tai huimausta. (Wadud 2002, 179.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Wadud, Swami Deva (toim.) 2002. Meditaatio – ainoa tie vapauteen (2. painos) (Meditation – the First and Last Freedom). Suomentanut Jorma Koskinen. Pieksämäki: Unio Mystica.