tiistai 16. maaliskuuta 2010

Alitajunnan puhe -hiljaistuminen (Devavani)

Alitajunnan puhe -hiljaistuminen (Devavani, myös kielillä puhuminen) on harjoitusmenetelmä jossa ihminen puhuu alitajunnan tuottamaa nykyisille kielijärjestelmille tuntematonta kieltä ennen nukkumaanmenoa silmät suljettuina. Harjoituksessa istutaan 15 minuuttia hiljaa, puhutaan kielillä istuen 15 minuuttia tasaisella keskustelun kaltaisella äänellä, puhutaan kielillä seisoen 15 minuuttia liikkuen pehmeästi sopusoinnussa äänteiden kanssa ja levätään selinmakuulla liikkumatta 15 minuuttia. (Wadud 2002, 188–189.)

Alitajunnan puhe -hiljaistuminen voidaan aloittaa merkityksettömillä sanoilla kuten laa-laa-laa ja vähitellen sanat tulevat aivojen esikielellisiltä alueilta (vertaa jokeltelu). Tietoinen mieli on tällöin hiljennyt. Menetelmä on eräs syvimmin alitajuntaan pääsevistä menetelmistä ja vanhimmista hiljautumismenetelmistä (mm. glossolalia Vanhassa testamentissa(1). (Wadud 2002, 188.)

Alitajunnan puhe -hiljaistuminen on eräs äänihiljaistumisen muoto ja sanojen tuottaminen voi ensimmäisellä kerralla olla hankalaa, mutta menetelmä automatisoituu muutamassa päivässä. Menetelmän tulisi rentouttaa tietoinen mielesi perusteellisesti, jolloin harjoituksen päättyessä vain vajoat makuulle ja nukahdat. (Wadud 2002, 188.)

VIITEET:
(1kielillä puhuminen, hurmioitunutta puhetta vieraalla kielellä tai salaperäisillä sanoilla. Esimerikejä Apostolien teot 2 ja Korkea veisu 14. (Tiainen 1983, 556).

KIRJALLISET LÄHTEET:
Tiainen, Jorma 0 (toim.) 1983. Tietojätti - Gummeruksen yksiosainen tietosanakirja. Jyväskylä: Gummerus.
Wadud, Swami Deva (toim.) 2002. Meditaatio – ainoa tie vapauteen (2. painos) (Meditation – the First and Last Freedom). Suomentanut Jorma Koskinen. Pieksämäki: Unio Mystica.

(muokattu 18.3.2010 paidaton juoksija oulu)