tiistai 16. maaliskuuta 2010

Uneni on unta -hiljaistuminen

Uneni on unta -hiljaistuminen on harjoitusmenetelmä jossa ihminen on unen aikana tietoinen siitä, että hän on unessa. Kun ihminen on tietoinen siitä, että hän on unessa, hän ei enää näe unta, koska unennäkö on tarpeetonta. Nukkuminen on silloin kuoleman kaltaista. Harjoitus on yksi hengityshiljaistumisen muoto. (Wadud 2002, 99 ja 108–109.)

Uneni on unta -hiljaistuminen suoritetaan juuri ennen nukahtamista. Menetelmässä on ensin kyettävä tuntemaan hengityksen näkymätön osa (prana). Henkilö seuraa valppaana voidakseen nukahtamishetkellä tuntea pranan saapuminen sydämeen. Tällöin henkilö voi tulla tietoiseksi siitä, että on unitilassa. (Wadud 2002, 108–109.)

Sisäänhengitys on täynnä pranaa ja uloshengitys tyhjä pranasta. Kun uneen vaipuessaan muistaa sydämensä olevan täynnä pranaa ihminen hallitsee untaan ja voi ohjata niitä. Ihminen ei tavallisesti hallitse unta tai ole tietoinen sen uniluonteesta. (Wadud 2002, 108–109.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Wadud, Swami Deva (toim.) 2002. Meditaatio – ainoa tie vapauteen (2. painos) (Meditation – the First and Last Freedom). Suomentanut Jorma Koskinen. Pieksämäki: Unio Mystica.