tiistai 16. maaliskuuta 2010

Tulisydänhiljaistuminen

Tulisydänhiljaistuminen on harjoitusmenetelmä jossa ihminen valveilla ollessaan synnyttää mielikuvan siitä, että hänen sydämessään palaa tuli ja että keho on ainoastaan aura liekin ympärillä. Harjoituksen tarkoituksena on saada keho hehkumaan niin, että ihmiset voivat havaita sisäisen tulesi. Tämän harjoituksen läpimenoajan tulisi olla noin 3 kuukautta. (Wadud 2002, 157–159.)

Tämän jälkeen sisäinen tuli siirretään uniin ajattelemalla tulta nukahtamisen aikana. Kun sisäinen tuli palaa unen aikana, unet katoavat. Tämän jälkeen tuli voidaan viedä syvän levon tilaan ja ihmisen mieli on valveilla kehon nukkuessa. (Wadud 2002, 157–158.)

Tulisydänhiljaistuminen tarkoituksena on kiteyttää itse tulen ympärille. Kun itse on tulta, kaikki kehon ja mielen toiminta nukkuessa, unessa ja valveilla ovat tietoisia. (Wadud 2002, 158–159.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Wadud, Swami Deva (toim.) 2002. Meditaatio – ainoa tie vapauteen (2. painos) (Meditation – the First and Last Freedom). Suomentanut Jorma Koskinen. Pieksämäki: Unio Mystica.