torstai 18. maaliskuuta 2010

Hyräilyhiljaistuminen (Nadabrahma)

Hyräilyhiljaistuminen (Nadabrahma) on harjoitusmenetelmä jossa silmät ja huulet suljettuina hyräillään keho väristen 30 minuuttia, pyöritetään käsiä vartalon etupuolella kämmenet ylöspäin ja viemällä kädet vartalon edessä ylöspäin 7,5 minuuttia, pyöritetään käsiä vartalon etupuolella kämmenet alaspäin ja viemällä kädet vartalon edessä alaspäin 7,5 minuuttia ja rentoudutaan istuen tai selinmakuulla hiljaa ja liikkumattomana 15 minuuttia. Harjoitus tehdään äänitteen tukemana. (Wadud 2002, 183–184.)

Hyräilyhiljaistuminen tulee tehdä aina vatsa tyhjänä ja siinä on aina oltava mukana rentoutuminen. Hyräily- ja käsien pyöritysjaksojen aikana voidaan vartaloa liikuttaa pehmeästi ja hitaasti. Käsien pyöritysnopeuden tulisi olla niin hidas, että kädet tuntuvat aika-ajoin pysähtyneiltä ja alin käsien sijainti on navan korkeudella. (Wadud 2002, 183.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Wadud, Swami Deva (toim.) 2002. Meditaatio – ainoa tie vapauteen (2. painos) (Meditation – the First and Last Freedom). Suomentanut Jorma Koskinen. Pieksämäki: Unio Mystica.