tiistai 16. maaliskuuta 2010

Kehon kuolema -hiljaistuminen

Kehon kuoleman -hiljaistuminen on harjoitusmenetelmä, jossa mieli voidaan tuntea kehosta erillisenä. Harjoitus vaatii yleensä vähintään 3 kuukauden harjoitusjakson ennen kuin hiljaistuminen onnistuu. (Wadud 2002, 214.)
Kehon kuolema -hiljaistuminen: "Näet mielikuvituksesi avulla kehosi muuttuvan tuhkaksi. Voit jatkaa elämääsi aivan kuin ennenkin, mutta et ole koskaan enää entisesi." (Wadud 2002, 214.)
Kehon kuolema hiljaistuminen sisältää kaksi valmistavaa harjoitetta. Uloshengityksen painottaminen -harjoitteessa kiinnitetään huomio uloshengitykseen ja ajatellaan, että sisäänhengitystä ei tapahdu (keho tekee sen automaattisesti). Harjoituksen kesto on 1 päivä ja sen tarkoituksena on poistaa kuolemanpelko. (Wadud 2002, 212–213.)

Kehon kuolema -esiharjoitteessa istutaan tuolilla ja lattialla 15 minuutin ajan hengittäen syvään kerran päivässä. Uloshengitettäessä pidetään silmät kiinni ja siirrytään itsensä sisään. Sisäänhengityksen annetaan tapahtua, silmät avataan ja siirrytään itsestä ulos. Harjoitteen kesto on 15 minuuttia ja sen tarkoituksena on synnyttää mielikuva kuolemasta lepona. (Wadud 2002, 213.)

Kehon kuolema -hiljaistumisessa maataan selinmakuulla ja kuvitellaan ruumiin palavan polttoroviolla varpaista päähän saakka tuhkaksi. Harjoitus voidaan aloittaa Kehon kuolema -esiharjoitteella. Harjoituksessa käytetään mielikuvitusta kehon katoavaisuuden mielikuvan synnyttämisessä. Harjoituksen kesto on 1 tunti. (Wadud 2002, 213–215.)

VAROITUS:
Älä tee tätä harjoitusta, jos mielenterveytesi ei kestä ajatusta kuolemasta. Harjoituksen tarkoitus tulee ymmärtää ennen sen suorittamista. (Wadud 2002, 210.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Wadud, Swami Deva (toim.) 2002. Meditaatio – ainoa tie vapauteen (2. painos) (Meditation – the First and Last Freedom). Suomentanut Jorma Koskinen. Pieksämäki: Unio Mystica.