torstai 18. maaliskuuta 2010

Sielunkumppanihiljaistuminen

Sielunkumppanihiljaistuminen on harjoitusmenetelmä jossa ihminen hiljaistumista käyttäen opiskelee kumppaninsa sielua istuen läsnä ollen pyrkien tuntemaan toisen tietoisuus. Rakkaus on sokea ja hiljaistuminen antaa sille ymmärryksen. Harmonian aikaansaaminen edellyttää ponnistelua. (Wadud 2002, 243–248.)
"Hän (tässä: suhdekumppani) ei ymmärrä minua." (Wadud 2002, 247).
Merkityksettömät asiat loukkaavat ihmistä koska hänen sielunsa on haavoilla. Yksin elävä ihminen on hyvin surullinen ja ymmärtämättömän kanssa elävä ihminen on hyvin helvetissä. Sielunkumppanihiljaistumisessa ihmisestä tulee toisen sielunkumppani tuntemisen kautta ja sen käytännön liite on värinähiljaistuminen (fyysinen ja psyykkinen seksuaalisuus). (Wadud 2002, 248.)

Täydessä ymmärryksessä ristiriidat häviävät. Sielunkumppanihiljaistumisen aikana tietoisuus kuuntelee hiljaisuudessa kärsivällisenä ja ihminen voi asettua toisen asemaan. Toisen ihmisen kuuleminen on arkielämän suurin haaste. (Wadud 2002, 247.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Wadud, Swami Deva (toim.) 2002. Meditaatio – ainoa tie vapauteen (2. painos) (Meditation – the First and Last Freedom). Suomentanut Jorma Koskinen. Pieksämäki: Unio Mystica.